Hétköznapi csodavárás
Szentkút-Vác és a migráció
2015. szeptember 19. 01:00:00
Éjszakai imádság
2014. április 28. 16:00:00
Advent
2013. december 14. 15:00:00
Majdnem sírtam
2013. június 28. 10:15:00
Furcsa eset
2013. június 22. 20:13:00

Mindnyájan úton vagyunk

Nyitott szívvel keressük az Utat, az Igazságot, és úton lévő zarándokként a Boldogságot. Hisszük, hogy a világ nagyon színes. DeColores, ahogy a spanyol ajkúak mondják.

A szó a Cursillos közösség köszöntése, mely üzeni, hogy feltétel nélkül elfogadlak, mert hiszem, hogy egyszeri csodálatos, megismételhetetlen gyermeke vagy Te is az Istennek. Istennek, aki mindennek a teremtője és szerető atyaként tekint valamennyi gyermekére. Így Mi, Te és Én testvérek vagyunk. Keressük az ideálunkat itt a földön. Válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek valódi értékeket mutatnak meg és valóban boldoggá tehetnek.

A fizikai felkészülés mellett hisszük, hogy a múlt század spanyolországi keresztényüldözése alatt született, a Santiago de Compostella-ba igyekvő zarándok csoportok vezetői részére összeállított 3 és fél napos lelki felkészülés kellően megalapozza a lelki hátteret. Zarándokaink az útjaikon imádkoznak és imádságot kérnek, így soha nincsenek egyedül. Ez a közösség csodákra képes, mert nem vár a csodákra, hanem a közös imádság és a cselekvő szeretet csodákat eredményez.

A zarándokutak minden kilométerére szeretnénk 1000 forint támogatást összegyűjteni azért, hogy a következő zarándokok útjában anyagilag tudjunk segíteni.

Hisszük, hogy a zarándoklat az imádság egy különleges formája, mely megerősíti a cselekvő szeretetet, és mind a zarándok, mind az érte imádkozó számára Krisztus beváltja azon ígéretét, hogy: "veletek vagyok minden nap a világ végéig" (Mt. 28, 20)


A Cursillo és a zarándoklat

A Cursillo születése óta összefonódik a zarándoklattal.

Azt a lelkiséget biztosította a zarándokoknak, amellyel sikerült az embereknek új reményt adni, és végül Spanyolországot kivezetni azokból az áldatlan állapotokból, amelyekbe az 1936-1939-es polgárháború sodorta.

A Cursillo Magyarországon is sok szállal kötődik a zarándoklatokhoz. A zarándokutak szervezésében számos önkéntes cursillista aktív szereplő. Sokan munkálkodnak közülünk ezen a területen. Célunk az, hogy a hozzánk forduló zarándokok megtalálják a megfelelő lelki és anyagi hátteret, az útravaló jelentős részét. Erre a támogatásra lehet pályázni ezen honlapon. Természetesen saját erő is szükséges, ezért az önrészt a pályázatban fel kell tüntetni.

Hisszük, hogy ha egy közösség összefog, akkor a feladatok könnyebbé válnak, az öröm pedig megtöbbszöröződik. Reméljük, hogy ezzel az összefogással sok fáradhatatlan lábú zarándok, és sok imádkozó kéz talál egymásra, s így közelebb kerülünk a Cursillo egyik ideáljához, hogy "Magyarország újra keresztény legyen".

Útszakaszok

 
Zarándoklattal pályázok

 
Kövess minket!

 

 
Bookmark and Share

Készítette: megaweb